Lezing van Prof. Marcel Poorthuis uit Tilburg Lezing van Prof. Marcel Poorthuis uit Tilburg

Dit seizoen heeft de studiekring o.l.v. Ds. Sjoerd Muller van de Regenboogkerk het boek ‘Avinoe’ van Marcel Poothuis besproken. Dat handelt over de joodse achtergronden van het Onze Vader.
Op 9 april a.s. is hoogleraar theologie Poorthuis uitgenodigd om in de Regenboogkerk in de gaan op ‘het gebed der oecumene’.
Alle christelijke kerken koesteren dit gebed, maar is tevens door en door joods van thematiek en opbouw.
Prof. Dr. Marcel Poorthuis is hoogleraar voor de dialoog tussen godsdiensten aan de Katholieke Faculteit Tilburg.
Op 9 april a.s. bent u welkom in Antenne. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. Om 19.30 uur zal Poorthuis ingaan op de rol en context van het Onze Vader in het Joodse en christelijke gebedsleven.
De deelname aan de avond is gratis (een vrijwillige bijdrage voor Stichting Pardes wordt echter op prijs gesteld) en duurt tot 22.00 uur.
Hartelijk uitgenodigd!

Exspecto