Een oproep van Willem Veldkamp: Passie voor fotografie Een oproep van Willem Veldkamp: Passie voor fotografie

De KIA groep is altijd op zoek naar mensen die een mooie expositie willen en kunnen verzorgen in gebouw Antenne. Dus voelt u zich aangesproken… laat het ons weten. Kent u iemand die hiervoor in aanmerking zou komen… geef het door.

Al zoekend viel de naam Willem Veldkamp, naast organist ook bezig met fotografie. Desgevraagd komt Willem Veldkamp met een eigen idee. Hieronder zijn oproep. Wij, de KIA groep, zijn heel benieuwd naar uw reacties. Van harte uitgenodigd 19 maart aanwezig te zijn.

Wij krijgen leuke berichten over de lopende expositie ‘Dromen’. Dit gemeenteproject laat zien dat er ‘in de kerk’ heel wat creatieve mensen zijn. Die met hun prachtige werkstukken een bijzondere tentoonstelling vorm hebben gegeven. Complimenten aan alle deelnemers!De moeite waard om te gaan kijken. En u weet, het kopje koffie na de kerkdienst smaakt daar erg lekker…

Maandag 9 april, tussen 19.30 en 20.00 uur, staat gepland voor het uitruimen expositie ‘Dromen’. Iedereen wordt verzocht dan de werken op te halen. Mag ook de zondag ervoor.

Met hartelijke groet,
Namens KIA,
Wim Geerts

Een oproep van Willem Veldkamp:
‘Passie voor fotografie’, 19 maart - 19.30 uur.

Van  de KIA-commissie kreeg ik de eervolle uitnodiging een expositie in te richten met eigen fotowerk. Een solo-expositie zie ik momenteel niet zitten, maar het lijkt me heel inspirerend met andere fotografen de ruimte in Antenne te vullen. Ik weet immers dat velen van u een passie voor fotografie hebben.

Hoe zie ik dat voor me?
In 2006 kwam mijn Compositorische Improvisatie tot stand. Op deze opname is het geluid van de Dorpsbeek, het carillon en de klokken van de Grote kerk verwerkt. Deze omgevingsgeluiden dienen als basis voor de compositie. Verder zijn de klanken van piano, synthesizer, Keltische fluit en saxofoon te horen.  Begin maart voeg ik al improviserend klanken van ons kerkorgel toe, zodat de Compositorische Improvisatie ook een Regenboogkleur krijgt.
Al eerder diende dit werk als inspiratiebron: de kunstenaars van Kunsthuis KEK maakten er prachtige, kleine werken bij. Ik zou het fantastisch vinden als mijn compositie weer het vertrekpunt mag zijn voor kunstzinnige uitingen. Daarom nodig ik eenieder die graag fotografeert uit deel te nemen aan dit project.
Op 19 maart a.s. om 19.30 uur presenteer ik mijn plan in zaal Antenne. Ik laat de Compositorische Improvisatie horen en licht dat werk graag toe.
Ik ben heel benieuwd welke beelden het oproept en of die ook in fotografische zin vastgelegd kunnen worden.Is het iets waaraan u mee wilt doen? Helemaal mooi zou het zijn als we al op die avond afspraken met elkaar kunnen maken over de inrichting van de expositie.

*Ik kan me voorstellen dat het bovenstaande vragen oproept en die wil ik graag alvast beantwoorden. U kunt mij daarvoor bellen (621814) of mailen (
Graag tot de 19e maart!
Willem Veldkamp