Onvoorwaardelijke liefde Onvoorwaardelijke liefde

Een moeder zal haar kind altijd beschermen. Of ze nu in Syrië de verschrikkelijke burgeroorlog probeert te overleven, in een dorp in Oeganda voor een veilig thuis zorgt of in Nederland de eindjes aan elkaar knoopt.
Als moeder wil je maar één ding voor je kind: een veilige plek om op te groeien en te spelen, hoop op een goede toekomst. En wat er ook gebeurt, je geeft niet op.
Dit jaar collecteren we voor 6 projecten in de veertigdagentijd, die loopt van Aswoensdag 14 februari tot en met zaterdag 31 maart. Op zondag 1 april is het Pasen. In de Bijbel is veertig een belangrijk getal.
Jezus was bijvoorbeeld 40 dagen in de woestijn om te bidden en te vasten. De Israëlieten trokken veertig jaar door de woestijn voor zij in het beloofde land aankwamen. Het is een getal dat op voorbereiding en overgang duidt.
Veel mensen doen iets aan vasten in deze periode, zij drinken geen alcohol of snoepen niet, anderen gebruiken geen sociale media of kijken geen tv.
Als ZWO willen we in deze periode stilstaan bij onvoorwaardelijke liefde. De liefde van een moeder voor haar kinderen, de liefde van God voor ons allen.

Op aanwijzingen van Kerk in Actie hebben we de volgende projecten gepland.
10 februari, Noodhulp Libanon. Met je kinderen op de vlucht.
25 februari, Diaconaat. Schuldhulpmaatje.
4 maart, Zending. Sterke vrouwen opleiden op Papoea.
11 maart, Themadienst met collecte t.b.v. het Afrikaproject van Procon.
18 maart, Werelddiaconaat India. Geen kinderarbeid.
25 maart, Oeganda. Steun voor kwetsbare gezinnen.

Alle collectes zullen worden ingeleid door een kort filmpje of dito powerpointpresentatie.
Ook zal in de komende Antennes de nodige aandacht aan de collectes worden besteed, zoals aan de eerste collecte op 10 februari:
Onder de vier miljoen Syriërs die hun land zijn ontvlucht, bevinden zich veel moeders met kinderen. Uitgeput zijn ze neergestreken in de Bekaa-vallei in Oost-Libanon. Hun kinderen zijn moe, bang, ziek en vaak ondervoed.
Onder erbarmelijke omstandigheden proberen deze moeders hun kinderen liefdevol te verzorgen en te beschermen. Partnerorganisatie IOCC (International Orthodox Christian Charities) ondersteunt gevluchte moeders daarbij. Met verloskundige zorg, voorlichting over borstvoeding, bijvoeding voor ondervoede kinderen en gezondheidsvoorlichting redden bevlogen medewerkers van IOCC niet alleen kinderlevens, maar helpen ze moeders om in alle onzekerheid hun kinderen toch de juiste zorg te kunnen bieden.
Op de site van Kerk in Actie kun je meer gegevens vinden.
Henk Posthouwer

Exspecto