Veranderingen bij de diaconie! Veranderingen bij de diaconie!

Diaconale zorg is een belangrijke verantwoordelijkheid voor een kerkelijke gemeente. “helper zijn voor degenen die geen helper hebben” is daarbij het uitgangspunt en de Diaconale beraadsgroep wil de gemeente erbij helpen om dit praktisch in te vullen.
De afgelopen jaren wordt het echter steeds moeilijker mensen te vinden voor de diaconie. Gemeenteleden geven aan de belasting vanwege leeftijd, vergaderdruk en een zittingsduur van vier jaar, zwaar te vinden.

Zoals tijdens het gemeenteberaad van 22 november 2017 al is gemeld,  is het voorstel van de diaconie om de diaconale organisatie te wijzigen in een kleine, slagvaardige diaconie, door de kerkenraad goedgekeurd. Deze kleinere diaconie zal gaan bestaan uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en de diaconaal boekhoudster. Zij initiëren, bewaken en coördineren de diaconale hulp binnen het kader van het diaconaal beleidsplan. Daarnaast komen er diaconale coördinatoren die ervoor zorgen dat diaconale werkzaamheden op een waardige en doelmatige wijze kunnen worden uitgevoerd.
Deze coördinatoren krijgen een heldere afgebakende verantwoordelijkheid en mandaat en hoeven niet of nauwelijks te vergaderen. Eventuele afstemming kan prima telefonisch of per e-mail plaatsvinden. Zij kunnen dus zeer zelfstandig aan de slag. Te denken valt aan coördinatoren voor de collectes, het Heilig Avondmaal, kerkauto, speciale projecten, ouderenzorg, vluchtelingenopvang etc. De coördinatoren staan er uiteraard niet alleen voor. Zij kunnen projectvrijwilligers inzetten voor de praktische uitvoering.
De Diaconie kan hierdoor, geïnspireerd door Gods Woord en het voorbeeld van Jezus Christus, dienstbaar blijven aan onze naasten, binnen en buiten onze kerk, zoals verwoord in het beleidsplan van onze Regenboogkerk.

Vacatures:
Enkele coördinatoren zijn er al. Bijvoorbeeld Coos Paulusma die Coördinator Kerkauto is. Daarnaast willen we graag uiterlijk per september 2018 een Coördinator Heilig Avondmaal en een Coördinator Collectes aanstellen. Natuurlijk zullen we helpen bij het inwerken! Laat het ons vooral weten als u hier interesse voor heeft.
Evert Jan Kasteel, secretaris en Harko de Jonge voorzitter

(Overigens heeft de diaconie per september 2018 ook een nieuwe voorzitter en penningmeester nodig waarvoor u t.z.t. gevraagd zal worden om namen aan te dragen).

ochtenddienst
datum en tijdstip 19-08-2018 om 9.30 uur