Verslag kerststraatactie 2017 Verslag kerststraatactie 2017

De kerststraatactie van dit jaar was op donderdag en vrijdag 21 en 22 december. De toerusting en gebed vonden plaats in gebouw Vijvervreugd van de Grote Kerk. Om ca  19.00 uur gingen we de straat op. De tweede avond bleven enkele bidders achter in Vijvervreugd en de overige deelnemers trokken het dorp in. Tijdens beide avonden hebben we met totaal bijna twintig mensen mogen evangeliseren. We gingen met gifts en boekjes de winkelstraten van Epe in. De gifts bestonden uit ca 750 koetjesrepen die van een wikkel waren voorzien met de tekst:
“Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft”
Johannes 3:16
en op de achterzijde:
Weet je dat de Vader je kent?
Weet je dat je van waarde bent?
Weet je dat je een parel bent?
Een parel in Gods Hand!

Met de wetenschap dat we geholpen worden door onze hemelse Vader en het niet alleen hoeven doen gingen we de straat op en spraken mensen aan.
Wetende dat God mensen op ons pad zou brengen. En dat gebeurde volop. De winkelende mensen waren zo relaxed de beide avonden. Men nam alle tijd om het gesprek aan te gaan. Vooral René en Mireya hebben veel jongeren mogen aanspreken en prachtige gesprekken met hen gevoerd. Bij een ontmoeting met twee jonge mensen vertelden wij dat God op zoek was naar hen. Dat zij parels zijn in Gods hand. Aan de ogen van deze jongeren zag je dat het binnen kwam.
We spraken een echtpaar van middelbare leeftijd uit een kerk waar over de Heilige Geest volgens hen veel te weinig werd gesproken. In een mooi gesprek vertelden zij dat zij op zoek waren naar een relatie met Jezus. De man had zich al opgegeven voor de Alpha-cursus in zijn woonplaats. Deze man zag ook in dat nu de belangrijke stap gezet moest worden. Dat is je hart openzetten voor Jezus, je leven in Zijn handen leggen, in de handen van de Schepper van hemel en aarde. Waarom zou je het niet doen? Hij klopt aan de deur van je hart. Er is een mooie afbeelding waarbij Jezus aan een deur klopt. Aan de buitenkant van de deur zit geen klink. Hoe moet die deur dan open? Dat kan maar op één manier. Die klink zit namelijk aan de binnenkant en die deur moet je zelf opendoen!!!!
We hadden één Poolse Bijbel en waren ervan overtuigd dat we die zouden kunnen weggeven. En dat gebeurde na een mooi gesprek (in het Engels) met een jongere Poolse vrouw en man. Men nam de Bijbel graag in ontvangst.
We ontmoetten een man die ook de nodige problemen kende in zijn leven. Na een goed gesprek ging hij in op de uitnodiging om de Kampvuuravond bij hoveniersbedrijf Van Triest bij te wonen.
Drie Zeeuwse jonge vrouwen zeiden gelovig te zijn. Op de vraag of zij Jezus ook echt in hun hart hebben was de reactie enigszins afwijkend. Ook hun mochten wij vertellen dat Jezus aan de deur van hun hart klopt. Hoe belangrijk is het toch dat wij ons hart voor Hem open zetten. Jezus zal ons nooit dwingen. Hij is liefde en laat je in vrijheid kiezen.
Nog een jong stel vertelden we dat God zielsveel van hen houdt. We moedigden hen aan om die avond in gebed te gaan en de Hemelse Vader te vragen om in hun hart te komen. Hij is op zoek naar Zijn (verloren) kinderen.
In een gesprek met een echtpaar hebben wij gewezen op de kerkdiensten die gehouden worden op de Kerstdagen in Epe en dat zij daar van harte welkom waren. Op 1e Kerstdag spraken wij na afloop van de dienst in de Goede Herderkerk deze man en vrouw opnieuw. Ze vertelden dat zij genoten hadden van de dienst.

Marcel bemande, net als vorig jaar, beide avonden met veel overgave de kraam met lectuur. Hij was in goed gezelschap van Heidi. Zij hebben samen veel christelijke lectuur verstrekt en gifts uitgedeeld. Als knaap van 16 doet Marcel dat toch maar en dat waarderen wij zeer.
We hebben mogen zaaien die avonden. Gelukkig mochten we al biddend dit alles aan Hem teruggeven. Hij zorgt voor de oogst. Hij waakt daarover.
Het was geweldig dat we dit weer mochten doen en prachtig dat we zo kunnen samenwerken als leden van de Epese kerken en (evangelische)gemeenten. Dank aan alle straatwerkers en helpers en bidders.
Ook de Grote Kerk droeg bij. Via koster Jan Bibo konden we gebruik maken van het gebouw De Vijvervreugd en de stroomvoorzieningen voor de kraam.
Arjen van Klompenburg, weer bedankt voor het gebruik van de marktkraam. De ondernemersvereniging voor de toestemming en het meeliften bij de vergunning.
Bovenal dank aan onze Hemelse Vader die ons Zijn Heilige Geest heeft geschonken waardoor we met zoveel energie, enthousiasme en liefde de allermooiste boodschap konden delen.
Namens de evangelisatiecommissies,
Heidi Scholten, Anneke de Groot, René Jongbloed en Henk van den Berg