Kerkbalans 2018 komt eraan! Kerkbalans 2018 komt eraan!

De voorbereidingen voor de actie Kerkbalans zijn weer in volle gang. Het thema van de actie is komend jaar: ‘Geef voor je kerk’. De kerk is een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een markant gebouw, een plek om te vieren en te geloven, voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Wij willen een plek zijn waar iedereen terecht kan, of je nu lid bent of niet.
De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook predikanten, jeugdwerk, missionaire-, diaconale- en maatschappelijke projecten kosten geld.
Daarom is er de actie Kerkbalans. Geeft u om de kerk? Doe dan mee!
Samen kunnen we van betekenis zijn én blijven voor de mensen om ons heen.
Tussen 20 januari en 3 februari 2018 ontvangt u een brief met het verzoek om bij te dragen.
Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor de kerk. Daarom vragen we elk jaar aan al onze gemeenteleden om een bijdrage. Het is een vrijwillige bijdrage, maar we kunnen niet zonder!
De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk. We hopen dan ook dat we op u mogen rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en nieuwe plannen maken. In het verslag van het najaarsgemeenteberaad kunt u hier meer over lezen. Hierin leest u ook, dat met het oog op de sluitende begroting van de kerk voor 2018, een verhoging van de vrijwillige bijdrage van 1,75% wordt gevraagd.
Het is de kerk die verbindt. Geef aan die verbinding! Geef aan Kerkbalans en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in!
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw betrokkenheid en uw toezegging.
College van kerkrentmeesters
Henk van Essen (631740)