Studiekring Regenboogkerk o.l.v. Ds. Sjoerd Muller Studiekring Regenboogkerk o.l.v. Ds. Sjoerd Muller

Vorig seizoen heeft een groepje het boek ‘Job, rechtvaardiger dan God’ van A. v.d. Beek besproken.
Op woensdagmorgen 18 oktober van 9.30 tot 11.00 uur 2017 start de kring voor geïnteresseerden weer o.l.v. Ds. Sjoerd Muller in het gebouw Antenne van de Regenboogkerk. We bespreken het boek van M. Poorthuis en T.C. de Kruijf : ‘AVINOE, Onze Vader’; de joodse achtergronden van het onze Onze Vader’.
Marcel Poorthuis biedt verrassende informatie over de rijke inhoud van het Onze Vader, het gebed van Jezus. Het Onze Vader was geen totaal nieuwe creatie in zijn tijd, het ontstond in de joodse gebedstraditie en draagt een joods mensbeeld en Godsbeeld. Deze boeiende geschiedenis wordt uiteengezet in het boekje 'Avinoe'. Het is de overtuiging van de auteurs dat meer kennis van het jodendom christenen kan helpen om hun christen-zijn levensechter te beleven.
Uitgave door Advenitat in samenwerking met de stichting PaRDeS. ISBN 9789492093325. kosten € 14,95.
We gaan uit van één bijeenkomst per maand. De resterende zes data worden op 18 oktober vastgesteld. We hopen voor de afsluitende bijeenkomst de schrijver Poorthuis uit te nodigen.
Opgave voor de studiekring van de Regenboogkerk graag zo spoedig mogelijk bij Ds. Sjoerd Muller en een kopie aan Henk Ederveen . Henk zal, wanneer u dat aangeeft, de boeken voor u bij de Pelgrim, Ev. boekwinkel van te voren kopen en bij u afleveren.
Wij hopen u te ontmoeten.
Met hartelijke groet,
Ds. Sjoerd Muller