ZWO – Fruitplukken najaar 2017 ZWO – Fruitplukken najaar 2017

Gevraagd: hulp bij het plukken van appels en peren
Zoals bij de meesten van u bekend organiseren de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Grote Kerk en Regenboogkerk) al vele jaren het appels en peren plukken bij Arnold Bosgoed in Welsum.
De vergoeding voor onze plukuren is voor het jaarlijkse project de grootste inkomstenbron. Ook dit jaar zijn er weer plannen. Vorig jaar hebben we ruim € 5.800,00 voor het jaarlijkse project verdiend met het plukken. Een heel groot bedrag, waar we zeer dankbaar voor mogen zijn.
Het eerste contact met de heer Bosgoed is begin juli jl. weer geweest. We waren erg benieuwd hoe het fruit ervoor staat na alle nachtvorst. Arnold heeft vele nachten gewaakt en als het nodig was is er tijdig gesproeid en is geen vorstschade opgetreden.
Zoals het er nu uitziet lijkt het een normale opbrengst te worden, waarbij redelijke prijzen verwacht worden door vorstschade elders in Nederland en Europa.
We denken dat het plukken ergens rond 28 augustus gaat beginnen. De plukperiode is meestal zo’n 6 à 7 weken. Het kan zijn dat bij het verschijnen van één of meerdere van de kerkbladen al begonnen is met de pluk, maar u kunt nog volop aanhaken om mee te helpen.
Als ZWO-commissies van de 3 kerken hopen we dat er ook dit jaar weer meerdere mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers (vorig jaar hebben we geplukt met 50 vrijwilligers) zich alleen of samen aanmelden voor het plukken. Samen plukken is combineren van het nuttige (geld bijeen brengen voor een goed doel) met het aangename (lekker bijkletsen) en dat in de gezonde buitenlucht.
Het is fijn om bijv. een dagdeel of een dag per week bij te dragen aan het welzijn van mensen in een armer land. Meer helpen mag natuurlijk ook. Samen met de plukkers en pluksters van de Goede Herderkerk, Regenboogkerk en de Grote Kerk maken vele handen licht werk. Ook kan op de zaterdagen worden geplukt.
Wanneer u interesse hebt om te helpen plukken, horen we dat graag. Pak dan nu de telefoon! Wilt u dan tevens aangeven hoeveel tijd u ongeveer per week beschikbaar wilt stellen. Na iedere keer plukken kunt u in het schriftje in de kantine bij de boomgaard de uren noteren en inschrijven wanneer u de volgende keer weer kunt plukken. Heel flexibel dus!
Wij plukken vanaf de grond alleen laagstambomen. Dus geen klimwerk met de ladder! De geplukte appels en peren kunnen direct in een verrijdbare bak gelegd worden.
De plukkers van vorige jaren worden t.z.t. door ons weer benaderd.
Mocht iets nog niet duidelijk zijn of er zijn nog twijfels, dan kunnen de contactpersonen altijd gebeld worden.
Vragen of aanmelden kan bij onderstaande adressen:
Goede Herderkerk             : Albert Wittingen, tel. 616527, email:
Grote Kerk                           : Nettie Jonker, tel. 613756,
Regenboogkerk                   : Henk Posthouwer, tel. 616948,