Nieuw gemeenteproject Kunst in Antenne: Durf te dromen! Nieuw gemeenteproject Kunst in Antenne: Durf te dromen!

Eén keer in de twee jaar nodigen wij u en jullie uit om creatief aan de slag te gaan.  De één schildert, de ander maakt gedichten. Collages, installaties, foto’s, beelden in steen, keramiek, hout: alles is welkom. Op maandagavond 15 januari 2018 is de inbrengavond, waarop de deelnemers kunnen laten zien wat ze gemaakt hebben en ons en elkaar daar iets over vertellen. Daarna volgt een expositie in de hal van Antenne. Januari lijkt nog ver weg, maar wie de zomer alvast wil gebruiken om aan de slag te gaan geven we alvast het thema mee: Durf te dromen!
Dromen zijn in de Bijbel een veel gebruikt communicatiemiddel. God spreekt tot mensen in een droom. Tot Jakob bijvoorbeeld en eeuwen later tot Jozef, de verloofde van Maria. In zo’n droom komt hun leven in een ander licht te staan. Of de dromer krijgt een opdracht: in een droom gewaarschuwd keren de drie wijzen langs andere weg terug naar huis.
Wij gebruiken het woord droom meer als aanduiding van een verlangen. “Ik droom ervan nog eens een wereldreis te maken”.  De bijbel kent die betekenis ook:  ‘jonge mensen zullen visioenen zien en oude mensen droomgezichten’. Liederen pikken dit thema op: “Gij zaait uw naam in onze diepste dromen” (Huub Oosterhuis).  “Kroon de menselijke dromen,  met uw Koninkrijk op aard”(J.W. Schulte Noordholt).
Wie inspireert u met zijn of haar dromen. Waarvan dromen wij zelf?  We wensen jullie veel inspiratie om dat te verwoorden of te verbeelden. Durf te dromen!
Namens KIA, Ds. Dineke van de Wetering

ochtenddienst