4 mei Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk 4 mei Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk

Op verzoek van de Wilhelminavereniging organiseert de Werkgroep Maatschappelijke Activiteiten, onderdeel van de Raad van Kerken, de herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk op 4 mei.
De bijeenkomst begint om 18:30 uur en eindigt op een tijdstip waarop de deelnemers aan deze bijeenkomst, die dat wensen, zich aan kunnen sluiten bij de Stille Tocht wanneer deze de kerk passeert.
Het nationale thema van de herdenking is dit jaar “De kracht van het persoonlijke verhaal”.
Barry Hofstede, een 45-jarige Bosnië-veteraan, zal tijdens deze herdenkings-bijeenkomst enkele persoonlijke gedachten met u delen. Barry Hofstede groeide op in Heerde en is auteur van het boek NL-Peacekeeper.In zijn boek beschrijft hij de enorme invloed die een militaire uitzending kan hebben op een mensenleven. Hofstede is tevens columnist en tekstschrijver van theaterstukken.
De twintigjarige Lisette van de Hulst draagt een gedicht voor, passend in het thema van deze herdenkingsbijeenkomst.
De Epenaren Jan Aalbers en Wim van den Bedem verlenen aan deze bijeenkomst hun muzikale medewerking op hobo en contrabas.
Nettie Jonker
Werkgroep Maatschappelijke Activiteiten RvK