ZWO- Fruitplukken najaar 2016 weer een succes! ZWO- Fruitplukken najaar 2016 weer een succes!

Al 13 jaar is het de gewoonte om d.m.v. fruitplukken door vrijwilligers van de drie kerken (GHK, GK en RBK)geld te verdienen voor de jaarlijkse Z.W.O.-projecten voor ondersteuning van mensen en kinderen in moeilijke omstandigheden in  wisselende werelddelen.
Ook dit najaar zijn weer veel vrijwilligers actief geweest voor het goede doel. En dit jaar is het doel waarvoor geplukt is: "Jeugddorp de Glind".

Na eerst 4 dagen geplukt te hebben in de “biologische boomgaard” bij de Nijensteen in Veessen werkten de plukkers nog 5 dagen door in Welsum met tussendoor nog een 2-daags uitstapje weer in Veessen. In een goede samenwerking met Arnold Bosgoed hebben we bij meestal mooi en zelfs zeer warm weer veel  fruit geplukt.

Met 42 vrijwilligers van de drie kerken is een opbrengst behaald voor het projekt van ongeveer € 5.800,--. Een mooi resultaat om dankbaar voor te zijn! Want met het plukloon kan een flinke bijdrage geleverd worden aan het project: “Jeugdorp de Glind”.

Onder het plukken (meestal in tweetallen) en in Veessen ook met een plukmachine of treintje werden vele nieuwtjes uitgewisseld en zo leren we ook de mensen van de andere kerken kennen. In de pauzes werd weer, zoals vorige keren, voor koffie en thee met beboterde ontbijtkoek gezorgd door Arnold Bosgoed, zijn moeder en vriendin Jacolien en genuttigd in de buitenlucht in een grote kring op appelkistjes of in de kantine. In een goede samenwerking hebben we weer een mooie en gezellige plukperiode achter de rug.

Nog wat aantallen: Een plukker kan per dag ongeveer 1000 kg plukken. Vanuit de plukuren omgerekend komen we uit op 112.000 kg (= ongeveer 4 grote vrachtauto’s vol) en  op ongeveer 672.000 stuks fruit. In 4 vrachtauto’s passen ongeveer 300 fruitbakken.

Namens de 3 ZWO-commissies willen wij elke vrijwilliger, die geholpen heeft met fruit-plukken, hartelijk dankzeggen voor de verleende inspanning!
Henk Posthouwer  (ZWO-Regenboogkerk)
Toos Huiskamp      (ZWO-Grote Kerk)
Albert Wittingen      (ZWO-Goede Herderkerk en alg. coördinatie)

Gebedskring Daniƫl