Startzondag 2016 ‘Binnenstebuiten’ Startzondag 2016 ‘Binnenstebuiten’

De plek
Zorgboerderij ‘De Passerel’ is een plek waar mensen met een beperking hun kwaliteiten volop kunnen inzetten. Ze werken in de tuin, verzorgen de dieren en ontvangen gasten in de winkel en ‘ De Koffiehoek’.
U vindt de boerderij in Oene, Hogestraat 5, 8167 PS. Vanaf onze Regenboogkerk is het zo ongeveer 8 km. rijden naar de locatie. U rijdt naar het centrum van Oene, slaat linksaf de Houtweg op, de Hogestraat is de tweede weg rechts.
Meer weten www.de-passerel.nl of www.zwiervanderweerd.nl.
Beheerder Zwier van der Weerd ontvangt ons graag op zijn boerderij!

Binnenstebuiten
Waarom vieren we Startzondag zo ver van huis? Het is niet verder weg dan onze kerk voor de gemeenteleden in Oene! Maar wilt u een antwoord met meer inhoud: de laatste tijd denken we als gemeente na over onze relaties met de wereld om ons heen. Als kerk hebben we weleens de neiging ons in onszelf op te sluiten en af te wachten tot de mensen naar ons toekomen. Vandaar dat we naar buiten gaan, om kennis te maken met een stukje van de maatschappij dat we misschien nog helemaal niet kenden. En verder biedt een startweekend op locatie andere mogelijkheden voor activiteiten en ervaringen.

Op pad
Als het wat weer en conditie betreft allemaal mee zit, dan bij voorkeur op de fiets komen! Er is ook parkeergelegenheid, dit staat aangegeven als u de Hogeweg inrijdt. Als u vervoer nodig hebt kunt u Coos Paulusma benaderen tel. 06-51190150 mail . Schroom niet!!!!
Als u op tijd komt, kunt u bij aankomst op het terrein een kopje koffie of thee vanuit de keuken meenemen. Waar de toiletten zijn wordt aangegeven.

Oppas en kinderdienst
Er is daar  een oppasruimte voor de allerkleinsten. Na de dienst blijft het speelgoed staan, maar zal er geen oppas meer aanwezig zijn.
De kinderen van de kinderdienst blijven bij ons in de tent en maken daar een werkje passend bij het thema. Voor kinderen vanaf (de leeftijd van) groep 5 is er de mogelijkheid (onder voorbehoud dat het allemaal voor elkaar komt) vlotten te bouwen en na de dienst te bevaren op de Wetering. Alleen kinderen met zwemdiploma en toestemming van de ouders! Gepaste kledij of reservekleding is aan te bevelen.
Hout beschikbaar? Het is niet altijd duidelijk of we al hout (genoeg) hebben voor het bouwen van vlotten. Hebt u pallethout, laat dit weten aan Paul Heiligenberg!
De eredienst aanvang 9.45 uur
De eredienst vindt plaats in een tent, dus ook bij minder goed weer zitten we onderdak. Stoelen zijn aanwezig. Beide predikanten leiden samen de dienst.
Voor de muzikale begeleiding zorgen Egbert Dijkgraaf op piano, Willem Veldkamp op synthesizer en Mirjam Bakker op viool. Er is een liturgieboekje beschikbaar. In schriftlezing en verkondiging gaat het over de vraag: hoe kunnen we naar buiten toe iets laten blijken van het geloof dat in ons leeft?

Keuzeprogramma na de dienst
Na de dienst zijn er allerlei mogelijkheden. Voor de kinderen is er een springkussen en wat te knutselen. De oudere kinderen zijn met de vlotten bezig! Voor jongeren en volwassenen zijn er diverse opties. Sommigen onderdelen duren een half uur, zodat u twee dingen na elkaar kunt doen. In de liturgie wordt dit bij het programma aangegeven. Eerst nog snel een kopje koffie en dan:
Heerlijck!
Laat u inspireren door de dames van de Heerlijckheid en leer van hen lekkere lunchgerechten maken. Wij willen daar later graag van proeven.
Zingen met Willem
Studeer met Willem Veldkamp een vierstemmig lied in voor de afsluitende viering.
Tour de Oene
Fiets met Sjoerd Muller een rondje rond onze mooie locatie. Neem dan zeker een fiets mee!!!
Op reis met Paulus
Een bordspel waarbij we Paulus nareizen en onderweg vragen beantwoorden naar aanleiding van situaties waarin hij belandt. Wat is je anker? Welke ballast wil je overboord gooien?
Kijk je ogen uit!
Mini workshop fotografie: luister naar de tips en loop over het terrein om de foto van uw leven te maken. Wie hem (digitaal) instuurt, dingt mee naar een prijs, na beoordeling door deskundige fotograaf! Neem dus fototoestel of mobiel mee.
De boer op!
Laat u door Zwier van der Weerd rondleiden op de boerderij, waar hij met liefde vertelt over de activiteiten van de cliënten.
Meedoen aan de activiteiten is geheel op eigen risico. BHV is aanwezig.

Lunch
Na al die activiteiten zal de lunch wel smaken. Er is soep, er is brood en we proeven de gerechtjes die in de workshops gemaakt zijn.
Afsluiting
We komen nog een keer allemaal bij elkaar om samen te zingen en te bidden en als gezegende mensen naar huis te kunnen keren!

Heilig Avondmaal in De Boskamp
datum en tijdstip 26-08-2018 om 15.00 uur