Adventsproject kinderdienst 2016 'Beloofd is beloofd' Adventsproject kinderdienst 2016 'Beloofd is beloofd'

Ook dit jaar hebben we met de kinderen van de kinderdienst een adventsproject gedaan. Voorin de kerk hing een rode levensboom en daaronder stond een tafeltje met daarop attributen die bij het project horen.

In het project van dit jaar komen we de namen van vijf vrouwen in de familie van Jezus tegen. Deze vijf sterke vrouwen, geworteld in het geslacht van Jezus, staan in dit kerstproject centraal. Ze zijn de takken aan de project-levensboom, takken die geregeld flink wat te verduren krijgen door stormen in hun leven. Die de dingen in hun leven soms buigen naar hun eigen verlangens tot het barst, met vaak grote gevolgen. Maar die ondanks alles wat er gebeurt toch geloven in een toekomst, vasthouden aan Gods belofte en leven uit zijn genade.
De project-levensboom is rood en rood doet denken aan pijn. Pijn aan een wondje of pijn van dingen die verkeerd gaan. In de project-levensboom is ook een witte draad verweven. Dat is het teken van hoop en betekent Gods voortdurende belofte die door de verhalen heen loopt. De witte draad zorgt dat het rood van de boom een kleur van leven en liefde wordt.
Met het project laten we Gods onophoudelijke trouw zien en de beloften die Hij nakomt. Want 'beloofd is beloofd'!

Namens de kinderdienstleiding,
Elize Eilander, Esther Robbertsen en Mirjam Bakker